Aardbeien kwark taart

Aardbeien kwark taart

Ingredienten
Voor een kleine springvorm 19 cm doorsnede

Bodem:
100 gram roomboter
75 gram basterdsuiker
150 gram zelfrijzend bakmeel

Vulling:
200 ml slagroom
Vanille suiker
Suiker
Klein bakje kwark (ongeveer 200 ml)
Ongeveer 200 ml gepureerde aardbeien (of ander fruit)
5 blaadjes gelatine

Bekleed de bakvorm met bakpapier en vet het geheel in.

Meng de ingredi├źnten voor de bodem. Kneed tot een geheel. En bekleed de bodem van de bakvorm. Zet het geheel een tijdje in de koelkast. Verwarm de oven voor.
Bak de bodem 20 minuten op 180 graden in een voorverwarmde oven.
Laat de bodem helemaal afkoelen.

Pureer de aardbeien. Klop de slagroom met vanillesuiker en suiker (naar smaak).
Leg de blaadjes gelatine in koud water en laat ze zacht worden.
Zet een pannetje met een klein beetje water en suiker op het vuur tot het kookt. Zet het vuur laag en voeg de blaadjes gelatine toe en roer tot het oplost. Haal het meteen van het vuur. En voeg aan de gepureerde aardbeien toe.
Meng de slagroom, kwark en aardbeien goed door elkaar.
Schenk het geheel in de springvorm.
En laat het geheel zeker 3 uur opstijven in de koelkast.

Je kunt elk soort fruit gebruiken. (Behalve ananas, dat stijft niet op met gelatine.)

Geniet er van!!
Marga

1 gedachte op “Aardbeien kwark taart

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *